Overzicht behandelingen

Massage bij kanker is volledig gericht op ontspanning en wordt geheel afgestemd op de persoonlijke situatie van degene met kanker.

Massage bij kanker is geen behandeling tegen kanker, maar kan wel een therapeutische uitwerking hebben, zoals:

Op een speciale “massagestoel” wordt door middel van het toepassen van diverse massage technieken de rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen los gemaakt. Stoelmassage is een doelgericht middel om stress en werk gerelateerde klachten te verlichten en te voorkomen. Na een stoelmassage voel je jezelf weer fris en vitaal.

‘Sportmassage is het toepassen van een complex van handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van die sport weg te nemen, of deze zo min mogelijk te doen voelen.’

De wereldwijde definitie van een Trigger Point is: “een zelfonderhoudende, hyperprikkelbare plaats gelegen in een skeletspier en/of zijn geassocieerde fascie 1). Dit punt in de spier is pijnlijk bij druk, ligt in een gespannen bandje (taut band) en kan leiden tot een uitstralende pijn en gevoelige, motorische en autonome reacties (bv zweten, kippenvel, klammigheid) in het lichaam”.

Binnen de massagetherapie kunnen verschillende klachten worden behandeld aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij wordt gewerkt d.m.v. verschillende technieken vanuit de wervelkolom naar aangedane zones in het bovenste deel of het onderste deel van het lichaam.

Een (klassieke) ontspanningsmassage maakt u bewust van eventuele spanningen in uw lichaam. Dus erg geschikt voor het tegengaan van spannings- en pijnklachten, maar ook voor het onderhoud van een gezond lichaam. Deze vorm van behandelen wordt alléén in combinatie met massagetherapie gegeven. Een dergelijke massage is bijvoorbeeld erg geschikt om hoofdpijnklachten verlichten.

Contact

06-30319426

Bredaseweg 458
5037 LJ Tilburg

Social Media

Bank : Rabobank Tilburg e.o. | IBAN : NL98RABO0191818798 | KvK : KvK Brabant 61405493 | BTW-ID : NL001460175B58 | NGS-licentienummer : 455996

De praktijk is geopend op maandag tot en met donderdag